Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Плата»Плато с мезенца

Плато с мезенца

Плато с мезенца
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
9 мин.
Общо
29 мин.
Порции
5
"При толкова много и вкусни мезета вече се притесняваме дали алкохолът ще ни стигне"

Необходими Продукти

  • сухари - 200 г малки
  • яйца - 6 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • сирене - 200 г
  • майонеза - 10 с.л.
  • колбас
  • маслини
  • сирене - прясно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете яйцата и ги обелете. Отделете един жълтък и останалите яйца рендосайте в купа.

Рендосайте кашкавала и сиренето и ги добавете към яйцата. Сложете майонезата и разбъркайте.

Намажете сухарчетата с разядката и върху тях рендосайте заделеният жълтък.

Сложете ги в плато и подредете колбаса, маслинките и сиренцата.

Платото с мезенца е готово за поднасяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: