Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Погачи»Погача в тенджера със семена

Погача в тенджера със семена

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Погача в тенджера със семена4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Тайната е разкрита - най-вкусните погачи се правят в тенджера. Кулинари, записахте ли?"

Необходими Продукти

  • брашно - 1.2 кг
  • мая - 42 г
  • прясно мляко - 400 мл
  • заквасена сметана - 200 г
  • олио - 3 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сусам
  • маково семе
  • масло - 100 г
  • за намазване
  • яйца - 1 бр.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете маята със захарта и топлото мляко. Оставете за 30 минути да се активира. Пресейте брашното със солта.

Добавете леко разбитите яйца, сметана и олио. Прибавете маята и замесете меко тесто. Оставете да втаса за 1 час. Отделете една малка топка от тестото.

Другото разделете на 4 части. Всяка разточете и поставете една върху друга, като намазвате с масло по между тях (без последната). Нарежете на 8 части, като средата остава ненарязана. На всяка направете разрез по средата.

Вземете двата широки края и ги подпъхнете отдолу. Така направете и останалите части.

Преместете погачата в намаслена тенджера. Поставете в средата малкото топче. Оставете да втаса.

Намажете я с яйце, разбито с малко олио. Поръсете я със семена и печете на 180 градуса около 40 минути.

Извадете и покрийте с чиста кърпа.

Погачата в тенджера със семена е много сполучлива.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: