Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака с ориз, месо и спанак

Мусака с ориз, месо и спанак

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Мусака с ориз, месо и спанак
Снимка: Добринка Петкова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Свежа мусака, която ще се услади дори на заклетите традиционалисти в кулинарията"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 350 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • спанак - 1 връзка
  • ориз - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • за заливката
  • кисело мляко - 400 г
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • кашкавал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте свинското и го запържете в малко олио. Добавете нарязания лук и ориз.

Прибавете спанака и нарязания на ситно домат. Добавете сол и подправки на вкус.

Налейте вода и гответе ястието във фурната на 200 градуса докато водата почти изври.

Разбийте яйцата с млякото и брашното. Залейте мусаката и поръсете с настърган кашкавал.

Върнете обратно във фурната и допечете до златисто. Сервирайте с лъжица кисело мляко.

Мусаката с ориз, месо и спанак е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: