Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Свински джолан със зеленчуци в гърне

Свински джолан със зеленчуци в гърне

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Свински джолан със зеленчуци в гърне4 / 4
03/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Глинените гърнета са специално измислени, за да печем в тях крехък свински джолан, в краен случай - със зеленчуци"

Необходими Продукти

  • праз - 1 стрък
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр. червена
  • патладжани - 1/2 бр. или един малък
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • гъби - 2 големи
  • джолан - 1 бр.
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л
  • дафинов лист - 2 - 3 листчета
  • риган - 2 щипки
  • сол
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си подготвяме зеленчуците. Почистваме и нарязваме праз лука на колелца, кромид лука на полумесеци. Слагаме ги на дъното на съда за печене. Отгоре нарязваме пиперката, патладжана и гъбите.

Джолана обтриваме с малко сол и черен пипер и го слагаме в средата на съда. Около него нареждаме обелените и нарязани картофи. Морковите нарязваме на кръгчета и ги размесваме с картофите.

Отгоре поръсваме ястието с още малко сол, червен пипер, дафинов лист и риган. Наливаме олио и около 200 мл вода. Похлупваме с капак и поставяме в студена фурна и я нагласяваме на 200 градуса.

Печем на висока температура около 30 минути. След това намаляваме на 180 градуса и печем още около час и половина. Малко преди готовност махаме капака за да получи ястието златист загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: