Ванилов крем с нишесте

Албена АсеноваАлбена АсеноваМастър Шеф68276121566
03/12/2016
"Все се каним да напълним с него фунийки, но толкова бързо го изяждаме - любимият вкус от детството "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 033
  • Преглеждания за месеца86
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд се разбиват три жълтъка и едно яйце със захарта. При непрекъснато бъркане едно по едно се прибавят пшениченото нишесте и брашното. Продуктите се размесват добре. Прясното мляко се затопля и се добавя към яйчената смес.

Кремът се слага да ври на слаб котлон като непрекъснато се бърка. Вари се докато се сгъсти. Не трябва да се спира с бъркането, за да не стане кремът на бучици или да загори. Сместа трябва да е еднородна и гладка.

След като кремът е готов и се махне от котлона, се прибавят ванилията и маслото, нарязано на дребни парченца. Разбърква се отново и се разпределя в чаши или купички. Може да се гарнира с плодове, сладко или бисквити.

Кремът спокойно може да се използва за торти или като пълнеж на любимите ни домашни фунийки.

Рейтинг

5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар