Питки с пресен розмарин и кашкавал

04/12/2016
"Един аромат, който е ви хване за носа и ще ви заведе в кухнята "
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции7-8 бр.
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо368
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се сипва пресято брашно, оформя се кладенче чукват се яйцата, като от едното се отделя половината жълтък и се оставя настрани за намазване.

Добавя се киселото мляко, разтопеното масло, бакпулверът и настъргания кашкавал с малко сол, защото и кашкавалът е солен.

Разбърква се с вилица и се замесва средно меко тесто, което се оставя 15-20 минути да се отпусне. Готовото тесто се разделя на равни части и от тях се оформят кръгли питки, нареждат се в намаслена тава на разстояние една от друга.

Разбива се отделеният жълтък с прясното мляко и с четка се намазват питките. Само листенцата от розмарина се нарязват на ситно и с тях се поръсват отгоре.

Печем в загрята фурна 180 градуса до готовност и приятен златист загар. Поднасяме с шарена сол.

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар