Начин на приготвяне
Сварявате, белите картофите и ги намачквате добре. Към тях добавяте сиренето, лимоновия сок, олиото, копъра и магданоза. Пасирате заедно цялата смес. Оформяте в дълбока купа (удобно е да се прави в гювеч).
Слагате картофената смес, натискате по средата като че ли правите дупка, но не стигате точно до дъното. Трябва и отдолу да остане картофено пюре и слагаме плънката. Предварително в купичка сме смесили майонезата, лютеницата и кърито.
По собствен вкус вътре може да добавите малко шунка, чушки, топено сирене, бекон, кисели краставички или каквото харесвате. Затваряте хубаво отгоре, като издърпвате краищата към средата, така че да покриете плънката с картофи и да получите топка.
Слагате в предварително загрята фурна и печете на 250 градуса с фолио отгоре за около 15-20 минути. След това изваждате, мажете с жълтък и поръсвате с рендосан кашкавал и сусам. Допичате още 5-7 минути.