Вкусен сиропиран тиквеник

Вкусен сиропиран тиквеник

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
445
3k
720
2k
2
07/12/2016
"От нас да го знаете - човек най-много съжалява за тиквениците, които не е опитал и изял"
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 502
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете тиквата, задушете я в олиото. След като се охлади сложете ореховите ядки, захарта, ванилията и канелата.

Вземете кора, намажете с четчица с разтопено масло, отгоре сложете втора кора отново намажете с масло. Сложете в тесния край 5 с. л. от плънката, навийте на руло, редете в намаслена тава.

Така процедирайте с всички кори. Нарежете на парчета, намажете с разтопено масло и печете на 180 градуса за 20 минути. Охладете тиквеника.

Пригответе сиропа като смесите водата със захарта. Варете 5 минути, добавете лимоновия сок и ванилията. Залейте тиквеника с топлия сироп.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар