Торта с шоколадов кувертюр

07/12/2016
"Колкото и да е красива, все ще я изядем, нали така?"
Приготвяне40 мин.
Готвене90 мин.
Общо130 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо918
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Разбийте яйцата със захарта и сипете водата. Прибавете пресятите заедно брашно, какао и ванилия. Сипете в намаслена тавичка и печете 10-15 минути във фурна на 180 градуса.

2. За крема разбийте сметаната на сняг и я сложете на студено. Разбийте белтъците със захарта на сняг и също ги сложете в хладилника.

3. Кувертюра разтопете на водна баня, добавете горещото мляко и разбийте до получаване на гладка смес. Оставете го за кратко да се охлади и прибавете белтъците. Разбъркайте отдолу нагоре с шпатула. Прибавете сметаната и рома.

4. За глазурата разтопете на водна баня шоколада с маргарина до получаване на хомогенна смес.

5. Направете украсата по ваше желание. Оставете в хладилник за денонощие.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар