Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Пангасиус с ориз и домати

Пангасиус с ориз и домати

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Пангасиус с ориз и домати2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • пангасиус - 4 - 5 бр. филета
  • консерва - 1 бр. от цели домати
  • ориз - 300 г
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • сол
  • босилек
  • магданоз
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лука се реже на ситно и се запържва в тиган с малко олио. Почистения ориз добавяте към лука и запържвате съвсем за малко докато стане кристален.

Рибата режете на средно големи парчета. В тава сипвате малко олио, слагате ориза и лука, върху тях редите рибните филета.

Поръсвате с подправки на вкус. Върху рибата слагате домати, а сока от консервата сипвате в ориза.

Добавяте и вода колкото да покрие ориза и печете на умерена фурна до готовност, като го наблюдавайте и при нужда добавяйте вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: