Плодова торта с крем

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k5
Плодова торта с крем
Снимка: Йорданка Тасева
15 / 17
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Вашето семейство има ли си любима плодова пита? Вече има"

Необходими Продукти

  • за блата
  • брашно - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • яйца - 6 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • за крема
  • масло - 250 г
  • жълтъци - 4 бр.
  • пудра захар - 150 г
  • за глазурата
  • белтъци - 4 бр.
  • пудра захар - 7 с.л.
  • банани - 2 бр
  • праскови - 1 бр.
  • шоколад - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното в купа. Добавяме яйцата, захарта, бакпулвера и ванилията. Разбиваме добре и полученото тесто печем в загрята фурна.

Получения блат оставяме да изстине. В купа разбиваме жълтъците за крема, добавяме маслото и пудрата захар. Разбъркваме добре, за да се получи маслен крем.

За глазурата разбиваме белтъците на сняг. Добавяме пудрата захар и разбиваме добре. Изстиналия блат се разрязва на половина. Едната част поставяте в подходящ съд.

Заливаме с сладка вода или със сока на един компот (по желание). Намазваме блата с крема, нареждаме банан, банан и половина върху крема. Захлупваме с другия блат, покриваме с глазурата.

Подредете отгоре резени белена праскова и банан. Поръсете с настърган шоколад. Може да ползвате и готови захарни пръчици. Оставете в хладилник за няколко часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: