Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват със захарта, прибавя се медът, содата, оцетът. На тънка струйка се добавя олиото и се бърка, докато сместа стане хомогенна. Прибавят се ароматните подправки и леко започваме да прибавяме брашното. Първоначално бъркаме с дървена или силиконова лъжица, след което замесваме средно твърдо тесто.
Разделяме на две или три топки и оставяме на студено да почине около половин час.
Върху набрашнена повърхност разточваме кора с дебелина 0.5 мм, изрязват се формички по желание и се подреждат в тавата върху хартия за печене.
Бисквитките стават много на брой и на тези, които определите да са за елхата, с помощта на сламка направете дупчици, за да могат да се окачат.
Пекат се в предварително затоплена фурна на 190 градуса за около 15 минути. Не трябва да се препичат, защото стават много ронливи.
Ако искате, можете да им направите глазура.
Бисквитките са трайни и колкото повече престоят, толкова по-хубави стават!