Начин на приготвяне
Телешките кокали са вероятно най-вкусният вариант да приготвите домашен бульон. Продават се в месарниците, но е добре да се огледате за такива с повечко месо и хрущяли по тях.
Тъй като обикновено месото им е жилаво, е добре да се приготвят в тенджера под налягане. Сипвате вода, колкото да покрие 2/3 от тенджерата, и варите около 50 минути, след което изваждате кокалите от бульона (той е изключително гъст и ароматен), сваляте месото от тях и го връщате в бульона.
Прибавяте нарязаните зеленчуци, подправяте на вкус и връщате отново на котлона да уври до готовност на зеленчуците. Пет минути преди да отстраните тенджерата от котлона, сложете и фидето.
(Ако бульонът, който сте получили, е повече от това, което ви е необходимо, спокойно може да го замразите в контейнерче във фризера и да използвате или за супа за следващ път, или пък да придадете по-силен вкус на някое друго ястие като например боб или зеле.