Паеля със скариди и миди

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВАИноватор2913967573
12/12/2016
"Време е за изкушения с дъх на море и неповторим, наситен вкус. Да ви е сладко "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 866
  • Преглеждания за месеца201
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мидите се почистват с нож и се слагат във вода и малко бяло вино за около 2-3 минути. В тиган загрейте 2-3 с.л. зехтин и запържете скаридите. Овкусете със сол и черен пипер и ги прехвърлете в друг съд.

В същият тиган сложете още малко зехтин. Сложете нарязаните на дребно чушки, добавете счуканите магданоз и чесън и разбъркайте. Доматите нарежете на кубчета и ги изсипете в тигана.

Щом доматите започнат да къкрят на мазнина добавете ориза. Разбъркайте и налейте виното. След като ориза поеме течността се добавя водата. Накрая сложете мидите и скаридите.

Разбъркайте и сипете всичко в тавичка за печене и покрийте с алуминиево фолио. Гответе на слаба фурна около 180 градуса, докато оризът абсорбира цялата течност.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар