Паеля със скариди и миди

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
308
3k
680
870
3
12/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
"Време е за изкушения с дъх на море и неповторим, наситен вкус. Да ви е сладко"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мидите се почистват с нож и се слагат във вода и малко бяло вино за около 2-3 минути. В тиган загрейте 2-3 с.л. зехтин и запържете скаридите. Овкусете със сол и черен пипер и ги прехвърлете в друг съд.

В същият тиган сложете още малко зехтин. Сложете нарязаните на дребно чушки, добавете счуканите магданоз и чесън и разбъркайте. Доматите нарежете на кубчета и ги изсипете в тигана.

Щом доматите започнат да къкрят на мазнина добавете ориза. Разбъркайте и налейте виното. След като ориза поеме течността се добавя водата. Накрая сложете мидите и скаридите.

Разбъркайте и сипете всичко в тавичка за печене и покрийте с алуминиево фолио. Гответе на слаба фурна около 180 градуса, докато оризът абсорбира цялата течност.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: