Начин на приготвяне
Мидите се почистват с нож и се слагат във вода и малко бяло вино за около 2-3 минути. В тиган загрейте 2-3 с.л. зехтин и запържете скаридите. Овкусете със сол и черен пипер и ги прехвърлете в друг съд.
В същият тиган сложете още малко зехтин. Сложете нарязаните на дребно чушки, добавете счуканите магданоз и чесън и разбъркайте. Доматите нарежете на кубчета и ги изсипете в тигана.
Щом доматите започнат да къкрят на мазнина добавете ориза. Разбъркайте и налейте виното. След като ориза поеме течността се добавя водата. Накрая сложете мидите и скаридите.
Разбъркайте и сипете всичко в тавичка за печене и покрийте с алуминиево фолио. Гответе на слаба фурна около 180 градуса, докато оризът абсорбира цялата течност.