Слепени сладки с мармалад

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6873
Слепени сладки с мармалад
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
30
"Най-обичаните сладки от децата, на които и възрастните не прощават"

Необходими Продукти

  • мас - 1 - 1/2 ч.ч.
  • масло - 1 ч.ч. размекнато
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • ванилия - 3 бр.
  • пудра захар - 2 ч.ч.
  • брашно - 3 ч.ч. за средно твърдо тесто
  • сладко - или мармалад за слепване (аз използвах мармалад)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти се смесват и се объркват много добре с дървена лъжица. Содата се гаси в киселото мляко. Прибавя се брашното по малко и се разбърква.

Готовото тесто се пълни в шприц и върху хартия за печене се правят розичка по розичка.

Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 7-8 минути (до бледо порозовяване).

След като леко се охладят се слепват по две с мармалада/сладкото и се поръсват обилно с пудрата захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: