Пиле жулиен с бекон

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2272k3412k5
Пиле жулиен с бекон
Снимка: Анонимен
2 / 3
15/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Обядът е готов и е разкошен - ще хапнете ли с нас?"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди
  • кисели краставички - 3 - 4 бр.
  • бекон - 200 г
  • гъби - 7 - 8 бр.
  • заквасена сметана - 1 с.л.
  • течна сметана - 1 ч.ч.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • топено сирене - 4 - 5 триъгълника
  • олио - за пържене
  • кашкавал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето, краставичките, беконът и гъбите се нарязват на жулиени. В загрят тиган се налива много малко олио колкото да го намазни и се слагат пилешките гърди да се запържат леко.

След това се добавят гъбите и беконът, когато и те се запържат се слагат краставичките и се налива виното. Пържи се до изпаряване на течността. След това се слагат топеното сирене и заквасената сметана.

Всичко се обърква и се налива течната сметана, след около една минута се настъргва отгоре кашкавал и след 30- 40 секунди се маха от котлона.

Сервира се с топло препечена филийка или пържени картофки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: