Начин на приготвяне
Измиваме и изрязваме стъблата на спанака. В тенджера кипваме около литър, литър и половина вода.
Щом заври я махаме от котлона и слагаме спанака за около минута, за да омекне, след което го вадим и оставяме да изстине. Щом изстине го изстискваме от водата и нарязваме на дребно.
В купа чупим яйцата, разбиваме ги хубаво и добавяме олиото и киселото млякото, в което предварително слагаме щипката сода. Разбъркваме хубаво. В друга купа или чиния натрошаваме сиренето.
Намасляваме тавичка. Отваряме пакета с корите, вземаме две намазваме ги с плънката от яйцата и млякото, поръсваме със сирене и после със спанак и навиваме по-дължина на руло и слагаме в тавата, като започваме от средата да редим.
И така с всички. Отгоре намазваме баницата с останалата плънка от яйцата и млякото, и малко олио.
Печем витата баница в предварително загрята фурна до готовност.
Коментари