Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Вита баница със спанак и сирене

Вита баница със спанак и сирене

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
1971k2093
Вита баница със спанак и сирене5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Баба я приготвяше с ръчно точени кори, но и с готови е все така хубава"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • спанак - 300 г
  • яйца - 4 бр.;
  • кисело мляко - половин кофичка
  • сода - 1 щипка
  • сирене - 300 г
  • олио - 3 - 4 с.л. и за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и изрязваме стъблата на спанака. В тенджера кипваме около литър, литър и половина вода.

Щом заври я махаме от котлона и слагаме спанака за около минута, за да омекне, след което го вадим и оставяме да изстине. Щом изстине го изстискваме от водата и нарязваме на дребно.

В купа чупим яйцата, разбиваме ги хубаво и добавяме олиото и киселото млякото, в което предварително слагаме щипката сода. Разбъркваме хубаво. В друга купа или чиния натрошаваме сиренето.

Намасляваме тавичка. Отваряме пакета с корите, вземаме две намазваме ги с плънката от яйцата и млякото, поръсваме със сирене и после със спанак и навиваме по-дължина на руло и слагаме в тавата, като започваме от средата да редим.

И така с всички. Отгоре намазваме баницата с останалата плънка от яйцата и млякото, и малко олио.

Печем витата баница в предварително загрята фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Ами посочете та каква температура се пече и приблизително колко време?
30.07.2023 16:50
1