Начин на приготвяне
От изброените продукти се замесва тесто, разделя се на равни части, всяка част се оформя на топче. Оформените топчета тесто се подреждат в тава и се поливат обилно с олио. Тестото се оставя да си почине и да се отпусне за 10-15 минути.
През това време се приготвя плънката. Лукът се нарязва на дребно и се задушава в малко олио, оставя се да изстине. Към него се добавят намачканото сирене, яйцата и киселото мляко с разтворената в него сода.
Взема се топче тесто и се разтегля във формата на кръг върху покривка, когато се разтегли на голяма кора, се полива с малко олио и няколко лъжици от плънката.
Навива се на руло с помощта на покривката. Поставя се в намазана с олио тава във форма на охлювче.
Така се оформя цялата баница, оставя се да си почине около 10 минути и се пече на 180 градуса за 30-35 минути. Изпечената баница се напръсква с вода и се покрива с кърпа.