Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Запеканки»Пилешки гърди с козе сирене и круши

Пилешки гърди с козе сирене и круши

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Пилешки гърди с козе сирене и круши1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 4 бр.
  • козе сирене - 4 резена
  • круши - 1 бр. зряла, нарязана на резни
  • зехтин - 2 с.л.
  • орехи - 4 с.л. нарязани
  • сол
  • черен пипер
  • За соса
  • мента - 1 ч.ч. листа
  • зехтин - 6 с.л.
  • орехи - 2 с.л. едро смлени
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С остър нож направете по 1 джобче във всяко филе. Посолете и поръсете месата с черен пипер и отвътре и отвън.

Вътрешността пълните с парче сирене, резен круша и около лъжица от накълцаните ядки.

Върху гърдите сложете още по едно парче сирене и един резен круша, намажете ги със зехтин и сложете във фурната. Филетата се пекат около 20 минути на 200 градуса.

За соса пасирайте всички изброени съставки и използвайте за да полеете пилешките джобчета преди поднасяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: