Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска супа»Чорба от свински крачета с лют пипер

Чорба от свински крачета с лют пипер

Чорба от свински крачета с лют пипер3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Това не е класическата пача, която има своите верни почитатели, а смела импровизация с кисело мляко и застройка, която трябва да опитате на всяка цена"

Необходими Продукти

  • свински крачета - 4 бр.
  • кисело мляко - 300 г
  • жълтъци - 2 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • дафинов лист
  • черен пипер
  • сол
  • червен пипер - за запръжката
  • оцет - за подправяне
  • чесън - за подправяне
  • лют пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете свинските крачета в дълбока тенджера, налейте вода и ги сложете да се варят, като махате пяната от време на време.

Сварените крачета извадете от водата и ги оставете леко да се охладят, след което ги обезкостете добре.

Сложете бульона, в който сте варили крачетата, отново на котлона (трябва ви около 2 литра от него), след като заври добавете месото от крачетата, черен пипер, сол и един дафинов лист.

Разбийте киселото мляко с жълтъците и брашното, налейте малко от врящия бульон, разбъркайте и налейте на тънка и бавна струя в тенджерата, като бъркате непрекъснато, преди да заври, свалете чорбата от котлона.

Запържете малко червен пипер в олио и добавете запръжката към горещата чорба.

Поднесете свинската супа гореща, подправя се по желание с лют пипер, оцет и скълцан чесън.

Чорбата от свински крачета с лют пипер е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
41
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Няма да добавя брашно към застройката, нито запържен червен пипер. Това, според мен, са два недостатъка на българската кухня - да слагаш брашно и да запържваш. Особено червен пипер. Иначе благодаря за идеята. Мисля да добавя и едно ухо
24.01.2024 15:41
Анонимен
Анонимен
Добра идея и рецепта.Благодаря.
08.01.2024 21:48
Людмил
Людмил
Звучи много добре
28.07.2018 00:28
2