Ризото Калабрезе

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Ризото Калабрезе1 / 2
21/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 250 г печено
  • чушки - 1 бр. червена
  • чушки - 1 бр. зелена
  • лук - 1 глава
  • манатарки - 30 г сушени
  • бульон - 1 кубче гъбен
  • ориз - 150 г
  • олио
  • кашкавал - 150 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите накисвате в топла вода, за да набъбнат докато приготвяте останалите неща. Чушките и лука режете на кубчета, а месото на ивици.

Първо сложете зеленчуците да се запържат за 3-4 минути, след което добавете и пилешкото.

След като и месото се позапържи, а водата изври и ястието остане само на мазнина добавяте ориза и бъркате една минута докато стане кристален.

След това добавете гъбения бульон и вода като тя трябва да е в съотношение 3 към 1 с ориза. Прехвърляте всичко в тава и поръсвате със сол и черен пипер.

Печете във фурна докато оризът поеме течността и омекне. Когато ризотото е готово само поръсете отгоре с настърган кашкавал и върнете във фурната докато той се разтопи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: