Лозови сарми с маслини

Рая АндоноваРая АндоноваГотвач39836335
22/12/2016
"Тези сармички определено са ни фаворит в състезанието какво да сложим на трапезата за Бъдни вечер "
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции20 сарми
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 767
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се нарязват на малки парченца, за да може да се навият в сармите, но не прекалено малки, защото като се запържват се свиват. Маслините се нарязват на 3-4 всяка. Лукът и чесънът се нарязват не много ситно.

В съд се сгрява олио и се запържват лукът и чесънът. Когато омекнат, се добавят гъбите. След като омекнат, се прибавя измитият булгур. Около 5 минути по-късно се добавя и измитият ориз. Запържва се и той и се добавя вода около 1 и 1/2 ч.ч. или леко да се покрие.

Маслините, нарязани на 3-4 всяка, се добавят. Доматът се настъргва в тенджерата и се добавят подправките. Оставя се да ври до полуготовност, трябва да остане без вода.

Когато сместа е готова, се изчаква да поизстине и от листата се навиват сарми.

Слагат се в тенджера и се напълва вода почти да ги покрие. Варят се до готовност.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар