Рататуй с макарони и тофу

Рая АндоноваРая АндоноваГотвач39835335
22/12/2016
"Любимият френски гювеч, но в свеж вариант с тофу и макарони "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо409
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните и тиквичките се обелват и нарязват на не много малки кубчета. Нарязаните патладжани се объркват със сол и се оставят да се отдели горчивият сок.

Пиперката се почиства от семената и се нарязва на лентички. Лукът и чесънът се нарязват на ситно. Тофуто се нарязва на кубчета и се разбърква със зехтина, сусама и половината чесън.

В съд на котлона се загрява 1 ч.ч. вода и след като заври, се слага бульончето. Лукът и останалият чесън се запържват в тенджера и се прибавя след това вече разтворилият се бульонът. Оставя се да заври. Когато това стане, котлонът се намаля и се оставя със захлупен капак за 5-10 минути.

През това време доматите се нарязват на едро. Прибавят се в тенджерата заедно с пиперката и се разбърква всичко с 1 с.л. сол, чубрицата и черният пипер. Оставя се още 5 минути.

След това се добавят тиквичките и патладжаните. Ястието се задушава до омекване на всички зеленчуци.

Макароните се сваряват в подсолена вода. Смесват се със зеленчуците и тофуто. Всичко това се изсипва в тава и се пече на 200 градуса до запичане.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар