Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз с брюкселско зеле и гъби

Ориз с брюкселско зеле и гъби

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Ориз с брюкселско зеле и гъби4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Пред голяма дилема сме изправени - така ли да го хапнем, с пържола ли да го гарнираме"

Необходими Продукти

  • брюкселско зеле - 150 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 100 - 200 г
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • сол
  • подправки - по избор
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и морковът се нарязват. Гъбите се измиват и нарязват на хапки.

Лукът и морковът се запържват се в сгорещено олио и се добавя измитият ориз. Леко се запържва и той и се добавят зелето и гъбите, които също се запържват, като се бърка постоянно.

Налива се 1 л вода или бульон, добавят се подправките и се оставя да къкри. Когато е почти готово, всичко се изсипва в тава и се запича до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: