Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Постен гювеч на фурна

Постен гювеч на фурна

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Постен гювеч на фурна
Снимка: Рая Андонова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
120 мин.
Порции
12
"Когато готвите гювеч, направете го както трябва - в истински гювеч и само с най-свежите зеленчуци от градината"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр.
  • патладжани - 1 голям
  • тиквички - 2 бр.
  • зелен боб - 100 г замразен
  • грах - 100 г замразен
  • царевица - 100 г замразена
  • домати - 2 бр.
  • чушки - 1 червена
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 голям
  • бульон - 1 кубче
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер - на зърна
  • чубрица
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите, тиквичките и патладжанът се обелват и нарязват. Пиперката, морковът и лукът се нарязват на по-ситно.

В голяма тенджера се загрява олио, в което се запържват лукът и морковът докато олиото започне да придобива оранжев цвят. Тогава се добавя и пиперката. Запържва се малко и се прибавят картофите.

Като се запържат те, се добавят патладжанът и тиквичките. Запържват се и след това се добавя червен пипер и се разбърква докато зеленчуците хубаво почервенеят. Налива се 1 чаша вода и се оставя докато заври.

Когато водата заври, се добавят замразените зеленчуци, сол на вкус, черният пипер и чубрица. Доматите се рендосват и се добавят в тенджерата. Всичко това се разбърква добре и се изсипва в гювеч, налива се още вода и се пече на 190 градуса до готовност.

* При липса на гювеч може да се изсипе и да се изпече в голяма тава.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: