Начин на приготвяне
Лукът се нарязва на ситно. Гъбите се измиват и нарязват. Лукът се запържва в сгорещено олио. Когато омекне, се добавят и гъбите. Соевата кайма се кисне в гореща вода, според указанията на опаковката, заедно с кубчето бульон.
Когато каймата е готова, се смесва с лука и гъбите и се прибавя доматено пюре. Прибавят се черен пипер и сол на вкус. Ври на слаб огън докато изври по-голямата част от водата.
Докато ври, се прави бешамеловият сос. Брашното се запържва в сгорещено олио при бързо бъркане. Малко по малко се прибавя млякото при непрекъснато бъркане до получаване на каша. Накрая се добавя сол на вкус.
В гореща вода се топят корите за лазанята. Нареждат се 1 ред кори, след това от доматената смес, бешамел и така се редуват докато се напълни. Накрая завършва с ред кори и отгоре бешамел.
Пече се в силна фурна 180 градуса. Когато е почти готова, може да се добави веган кашкавал да се разтопи.