Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки с ориз и стафиди за Бъдни вечер

Пълнени чушки с ориз и стафиди за Бъдни вечер

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Пълнени чушки с ориз и стафиди за Бъдни вечер3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
12
"За най-светлият празник от годината, най-вкусните постни чушки пригответе"

Необходими Продукти

  • чушки - 12 - 15 бр. сушени
  • ориз - 1 ч.ч.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 малка глава
  • стафиди - 60 г
  • черен пипер
  • сол
  • червен пипер
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива хубаво и се оставя накиснат за около 20-тина минути. През това време се нарязват лукът и морковът на дребно. След това на котлона се слага лука да се запържи.

Лукът се пържи, докато стане златист. През това време накисваме сушените чушки в топла вода. След това към лука се добавя моркова и отцедения от водата ориз. Сместа се запържва, докато ориза стане прозрачен.

След това сваляме сместа от котлона. Подправяме сместа със сол, черен пипер и малко червен пипер. Към ориза се добавя и нарязаните на дребно стафиди. Разбъркваме хубаво.

На сушените чушки се изрязва малко от връхчетата. Сушените чушки се пълнят със сместа. Малко брашно се изсипва в чиния. Напълнените сушени чушки се набрашняват от към сместа. След това се редят в тава.

Отгоре готовите чушки се заливат с 2-3 чаени чаши вода и се слагат да се пекат. Пълнените сушени чушки се пекат на предварително загрята фурна на 200 градуса. Пекат се за около 30-40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: