Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Чомлек»Чомлек от свинско месо

Чомлек от свинско месо

magi yordanovamagi yordanova
Новак
994212
Чомлек от свинско месо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
155 мин.
Порции
7-8
"Време е за едно от най-вкусните български ястия"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг.
  • лук - 3 глави
  • чесън - 1 глава, неголяма
  • моркови - 2 броя
  • гъби - 500 гр.
  • колбас - 300 гр.
  • картофи - 500 гр.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • олио - 100 мл.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - няколко клонки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган се запържва за кратко нарязаното на хапки месо и се отделя настрани.

Лукът, чесънът и морковите се нарязват на колелца, гъбите на ивици, картофите и колбасът на едри кубчета. Прехвърлят в дълбока купа. Смесват се добре с подправките и се объркват хубаво.

Пръстен гювеч се намаслява и на дъното му се поставя половината месо, а върху него - половината зеленчуци. Отгоре се слага другата половина от месото и останалите зеленчуци.

Полива се с виното, чаша вода и олиото. Гювеча се затваря с капака и се поставя в незагрята фурна. Ястието се пече на умерена температура за 2 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
511
46
39
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Магданозка
Магданозка
Ястието ми хареса много.Определено ще го повторя.
16.12.2023 14:12
WTF
WTF
Като има свинско защо ви е колбас?!?
12.09.2013 22:05
7
1
1
Покажи всички подкоментари
Цвети
Цвети
Стана много вкусно,вкъщи всички го харесаха,опитайте :)
12.09.2013 20:30
2
1