Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Традиционна мусака с подправки

Традиционна мусака с подправки

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Традиционна мусака с подправки
Снимка: Veselina
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6-8
"Учените още търсят тайната на вкусната мусака, а докато те я търсят, ние си хапваме с удоволствие"

Необходими Продукти

  • картофи - 2 - 1/2 кг.
  • кайма - 250 г
  • лук - 2 глави
  • сол - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • копър - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • масло - 100 г
  • Заливка
  • прясно мляко - 700 мл
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се нарязват на малки кубчета и се слагат в тава.

В тенджера се слага масло да се разтопи. Към него се добавят дребно надробения лук. Запържва се до зачервяване. След това се добавя каймата, доматеното пюре, сол, червен пипер и копър. Запържват се още малко.

Тази смес се изсипва върху картофите и се добавя вода. Пече се във фурна на 200 градуса, докато се отдръпне водата.

Продуктите за заливката се смесват и се слага на котлона. Разбърква се постоянно, докато се сгъсти.

Тавата се изкарва от фурната, залива се и се връща обратно. Запича се до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: