Турско реване с грис

Джемиле ЧешлиеваДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф748308266
30/12/2016
"Всички пътища водят към кухнята, когато знаем, че там ни чака това великолепно сиропирано реване "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 771
  • Преглеждания за месеца339
  • Преглеждания за седмицата23
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя сиропът. Сварява се за 15 минути и се оставя да се охлади напълно.

Продуктите за тестото се добавят последователно и се разбъркват много добре. Само бакпулверът се смесва с киселото мляко и тогава се добавя. Сместа се изсипва в тава и се пече на 170 градуса за 25 минути.

След като бъде готова, се залива с половината сироп. Изчаква се около 2-3 минути, разрязва се на парчета и се залива и с останалия сироп. Оставя се да престои 1 час, докато поеме хубаво сиропа.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Таня Арабаджийска
Лесен и вкусен десерт, аз поръсих отгоре с настърган шоколад.
0
0
Anka Neykova
Anka Neykova
03.01.2017 22:52
ЛЕСЕН И БЪРЗ СЛАДКИШ. АЗ САМО ПРОМЕНИХ МАЛКО СИРОПА..... НА 1 ЛИТЪР ВОДА СЛОЖИХ 1 КИЛОГРАМ ЗАХАР И МАЛКО ЛИМОНТУЗУ ЗАМЕСТИТЕЛ НА ЛИМОНОВ СОК, СТАНА МНОГО ХУБАВО И ВКУСНО, А НАЙ ОТГОРЕ СЛЕД КАТО БЕШЕ ИЗСТИНАЛО И СИРОПИРАНО ПОРЪСИХ СЪС КОКОСОВИ СТЪРГОТИНИ .
1
0