Сиропирани сладки с грис за празник и делник

Джемиле ЧешлиеваДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф748308266
31/12/2016
"Чували сме, че колкото по-стоят, толкова по-вкусни стават, но досега не ни се случвало да се задържат в чинията повече от няколко минути "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 620
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се сварява сиропyt. Водата и захарта се варят до разтопяване. Преди да се вдигне от огън, се капват лимоновите капки и се оставя да изстине.

Продуктите за тестото освен брашното се разбъркват ръчно и после се добавя постепенно брашното. Омесва се тесто.

От него се откъсват топки, колкото орехи, овалват се и леко се разтягат на дължина. Нареждат се в тава, намазват се с разбит жълтък, с вилица се правят черти отгоре и се пекат във фурна на 180 градуса до зачервяване.

Готовите сладки се заливат със студен сироп и престояват наколко часа на хладно.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар