Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле с кисели краставички и сметана

Пиле с кисели краставички и сметана

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k5
Пиле с кисели краставички и сметана
Снимка: Йорданка Тасева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Колкото по-вкусно е пилешкото със сметана, толкова по-малко значение има колко калории съдържа - кулинарна аксиома"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 600 г
  • кисели краставички - 300 г
  • сметана - 250 г готварска
  • кашкавал - 150 г
  • къри - 1 ч.л.
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостете пилешкото месо. Във вряща вода сложете пилешкото месо за пет- десет минути. Извадете и го оставете да изстине.

Накъсайте месото на малки парченца. В сгорещен тиган запържете месото. Добавете киселите краставички, нарязани на тънки филийки. Сложете сол на вкус и кърито, разбъркайте.

Прибавете готварската сметана и разбъркайте хубаво. Оставете няколко минути да къкри. Сервира се топло, като във всяка порция настържете кашкавал, който се разтапя върху чинията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: