Начин на приготвяне
Първо се приготвя сиропът. Продуктите се разбъркват и се сваряват за 15 минути. Оставя се да изстине напълно.
В литър студено прясно мляко се разбиват яйцата. Добавят се захар, брашно и ванилия. Разбъркват се с миксер. Слага се върху котлона и се бърка постоянно, докато се сгъсти. Маха се от котлона и се добавя крема сиренето. Разбърква се, докато се разтопи.
Продуктите за блата се смесват и се разбъркват с миксер. Сместа се разделя на 2 равни части. Пекат се поотделно в предварително загрята фурна на 180 градуса за по 30 минути.
В равна тепсия се слага единият блат, залива се със сироп, намазва се обилно с крем и се слага вторият блат. Той също се сиропира и се маже отгоре и отстрани с останалия крем. Поръсва се с какао. Престоява в хладилник за няколко часа.
Коментари