Необичайно Тирамису

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Необичайно Тирамису
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
12 парчета
"Необичайно вкусно Тирамису е било забелязано в хладилника на лакомник, но минути по-късно от него не е имало и следа"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 8 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1 пакет
  • какао - 2 с.л.
  • брашно - 8 с.л.
  • Сироп
  • вода - 1 купичка
  • захар - 7 с.л.
  • кафе - 3 в 1 - 2 с.л.
  • Крем
  • прясно мляко - 1 литър
  • захар - 300 мл
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 7 с.л.
  • ванилия - 1 пакет
  • крема сирене - 250 г
  • какао - 1 пакет за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя сиропът. Продуктите се разбъркват и се сваряват за 15 минути. Оставя се да изстине напълно.

В литър студено прясно мляко се разбиват яйцата. Добавят се захар, брашно и ванилия. Разбъркват се с миксер. Слага се върху котлона и се бърка постоянно, докато се сгъсти. Маха се от котлона и се добавя крема сиренето. Разбърква се, докато се разтопи.

Продуктите за блата се смесват и се разбъркват с миксер. Сместа се разделя на 2 равни части. Пекат се поотделно в предварително загрята фурна на 180 градуса за по 30 минути.

В равна тепсия се слага единият блат, залива се със сироп, намазва се обилно с крем и се слага вторият блат. Той също се сиропира и се маже отгоре и отстрани с останалия крем. Поръсва се с какао. Престоява в хладилник за няколко часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Цветанка Цветанова
Цветанка Цветанова
Много интересна рецепта,направих я с разликата че използвах кръгла тава,опекох един блат който разрязах да станат 2 и сложих 1 с.л. нес кафе в сиропа. :)
27.02.2017 16:51