Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пиде»Празнични лодки от готови кори със сирене и домат

Празнични лодки от готови кори със сирене и домат

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Празнични лодки от готови кори със сирене и домат
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
16 бр.
"Лесни за приготвяне и много ефектни лодки, които можем да хапваме и в делник, и в празник"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 4 бр. кръгли Фамилия
  • яйца - 1 бр. за намазване
  • Сос за намазване на корите
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • Плънка
  • сирене - 200 г
  • топено сирене - 50 г
  • домат - 1 бр. среден
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите за соса се разбъркват в подходяща купа и се оставя настрана.

Сиренето се натрошава и към него се добавя топеното сирене. Разбъркват се и също се оставя настрана.

Доматът се реже на резени.

Върху плот се слага една кора. Намазва се с четка с приготвения сос обилно и се слага втора кора, която също се намазва със сос. Корите се режат на 8 броя еднакви триъгълника.

Взема се един триъгълник и се започва да се увива на руло откъм широката част. Увива се почти до острия връх, но не до края. Увитите краища се завъртат към върха като кръг, слепват се и се приключва с острия връх, като се прегъва към вътрешната страна на лодката.

Тази процедура се повтаря и с останалите триъгълници. Нареждат се в леко намаслена тава. Намазват се с разбито яйце. Пълнят се с по 1 с. л. от приготвената плънка, слага се по средата резен домат и се поръсват с чубрица.

Всичкото това се повтаря и с останалата двойка кори. Пекат се на 200 градуса за 20-25 минути или до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: