Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Гювечета»Гювечета с пилешко, гъби и кашкавал

Гювечета с пилешко, гъби и кашкавал

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Гювечета с пилешко, гъби и кашкавал
Снимка: Джемиле Чешлиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Най-доброто лечение за пристрастеността към гювечетата е ... да ги изядете до последното"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 600 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • гъби - 200 г бланширани
  • печени чушки - 3 бр.
  • домат - 1 бр.
  • кашкавал - 200 г
  • яйца - 4 бр.
  • топено сирене - 4 триъгълника
  • черен пипер
  • чубрица - ронена
  • олио
  • сол на вкус
  • зеленчуков бульон - 200 мл
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се нарязват на ситно. Пилешките гърди и гъбите се режат на парчета.

В тенджера в малко олио се задушават лукът и чесънът. След това се добавят и гърдите. Задушават се за 10 минути.

После се добавят нарязаните гъби, чушки и домати. Посолява се на вкус и се добавят подправките. Залива се с бульона се задушават за още 10 минути.

Тази смес се разпределя в гювечета. Нарязва се топеното сирене, поръсва се с рендосан кашкавал и се чуква по едно яйце.

Пекат се в загрята фурна на 200 градуса за 15 минути. Изкарват се и се поръсват с чубрица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: