Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювечета»Гювечета със свинско, телешко, гъби и кашкавал

Гювечета със свинско, телешко, гъби и кашкавал

Гювечета със свинско, телешко, гъби и кашкавал
Снимка: Пламена Тодорова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
160 мин.
Порции
3
"Разкошни гювечета с богат, плътен вкус и аромат, който ще накара дори най-заклетите вегани да се позамислят"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г
  • свинско месо - 300 г
  • гъби - 400 г
  • кашкавал - 250 г
  • чесън - 3 скилидки
  • лук - 1/2 глава
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка
  • черен пипер - 3 зърна
  • бахар - 1 бр.
  • бульон - 1 ч.ч. от телешкия бульон
  • олио
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо нарежете телешкото месо на хапки. Сварете до пълна готовност, като към него добавите малко сол, черен пипер на зърна и 1 бахар. Отделете от бульона 1 ч.ч. Нарежете гъбите на ивици.

Сложете ги в тиган с малко олио и запържете. Като са полуготови добавете ситно нарязания чесън, подправете със сол, черен пипер и мащерка. Запържете ги почти до готовност.

Свареното телешко месо отделете от бульона. Отново в тиган сложете малко олио и сложете нарязана на дребно половин глава лук, добавете свинското месо нарязано на хапки и запържете (добавете 50 мл. вода по време на пърженето).

След като се изпържи свинското месо, добавете телешкото и гъбите, разбъркайте всички продукти и отместете от котлона. разпределете в 3 гювечета, като на дъното но всясо сложите по-малко краве масло.

Разпределете по равно и 1 ч.ч. телешки бульон на трите гювечета. Настържете кашкавала и го разпределете в трите гювечета.

Печете на 220 градуса до разтапяне на кашкавала, като накрая ти запечете малко без капачетата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: