Начин на приготвяне
Загрява се 400 мл прясно мляко със захарта в касерола. В купа се разбиват жълтъкът, нишестето и останалите 100 мл прясно мляко. Сипва се в горещото прясно мляко на тънка струя и бъркаме с вилица докато се сгъсти.
Снема се от котлона и добавяме маслото, разбърква се докато от топлината се разтопи и оставяме да се охлади. В отделен съд с миксер се разбива сладкарска сметана до меки връхчета, добавя се течният шоколад, отново се разбърква на гладък крем.
Смесват се охладеният ваниловия крем, сметановият крем и намачкани с вилица банани. Бисквитите се начупват на парченца, кивито се обелва и нарязва на кръгчета. На дъното на кръгла купа се застила прозрачно фолио, нареждат се кръгчета киви.
В крема се сипват част от какаовите изрезки и начупени бели бисквити за торта, като се отделя малка част за дъното на обърнатия сладкиш. Разбърква се добре да попият всички парченца от крема, без да стават на каша и сипваме върху кивито.
Най-отгоре се нареждат какаовите изрезки, като се обърне сладкишът те са основата. Завива се с краищата на фолиото и оставяме за една нощ в хладилник. На другия ден се обръща в чиния, нарязва се и хапваме с удоволствие!