Сладкиш с киви

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k5
Сладкиш с киви
Снимка: Veselina
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Перфектен сладкиш, който може да поднесете не само с кафе, но и с чаша шампанско"

Необходими Продукти

  • олио - ½ ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • киви - 3 бр. малки
  • бакпулвер - ½ пакетче
  • ванилия - 1 малка
  • пудра захар - за поръсване
  • олио - за намазване
  • прясно мляко - 3/4 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чукваме едно по едно 3 големи яйца в суха купа. Предварително яйцата сме ги изкарали на стайна температура. Разбиваме яйцата със захарта на пухкав крем с помощта на миксер, като бием много продължително.

Пресяваме брашното и към него добавяме ½ пакетче бакпулвер и разбъркваме. Към яйчената смес прибавяме ½ ч.ч. олио и прясно мляко – ¾ ч.ч., и продължаваме да разбиваме. Най-накрая слагаме ванилията и объркваме всичко.

Постепенно на лъжици прибавяме брашното и разбъркваме с миксера.

Намазваме с олио и посипваме с брашно форма за торта с падащо дъно, за да не залепни при печенето. Изсипваме сместа и я заглаждаме с лъжица - да е равно.

Обелваме и нарязваме на тънки кръгове 3 броя киви. Нареждаме кивито върху кашата. Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Проверяваме дали се изпекъл достатъчно с клечка за зъби.

Вече готов, но изстинал, защото бързо се стапя, го поръсваме с пудра захар с цедка.

Става леко сладко-кисел на вкус и мек от вътре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: