Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Рибник»Моят рибник с херинга и праз

Моят рибник с херинга и праз

тинтин
Новак
36821
Моят рибник с херинга и праз
Снимка: Анонимен
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Рибник с херинга, защото е много, много, много вкусен"

Необходими Продукти

  • херинга - 200 гр. маринована
  • ориз - 1 ч.ч.
  • праз - 1 стрък
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • джоджен - 1/2 ч.л.
  • мента - 1/2 ч.л.
  • олио - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган с олио запържваме нарязания на ситно праз. Добавяме измитият ориз, запържваме го и когато стане стъклен добавяме червения пипер, 4 ч.ч.вода, сол на вкус и подправките.

Варим до полуготовност на ориза. Изсипваме в тавичка. Отгоре нареждаме нарязаната на хапки херинга.

Слагаме във фурната и запичаме на 180 градуса за около 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: