Шкембе паприкаш

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Шкембе паприкаш1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
3
"Ей такива вкусотии са причината да сме заклети почитатели на селската кухня"

Необходими Продукти

  • телешко шкембе - 500 гр.
  • чушки - 300 гр.
  • лук - 100 гр.
  • олио - 30 гр.
  • домати - 120 гр.
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязва се лукът на дълги и тънки ивици и се пържи. Прибавя се и брашното.

Когато се позапържи, се прибавят чушките, предварително нарязани на парчета. Слагат се нарязаните домати и шкембето, сварено и нарязано на малки парчета.

Поръсва се с червен пипер. Разбърква се няколко пъти и се залива с бульон, в който е вряло шкембето.

Оставя се да ври на слаб огън.

След като е готово Шкембето паприкаш се поръсва с нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: