Начин на приготвяне
Белтъците се разбиват на сняг. Брашното се пресява и се разбърква със захарта и белтъците.
Омесва се тесто, завива се с домакинско фолио и се оставя за 1 нощ в хладилника.
Оформят се продълговати или кръгли сладки и се подреждат в тавичка, застлана с хартия за печене. Върху всяка сладка се поставя по един цял бадем.
Изпичат се в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Коментари
За съжаление рецептата която е публикувана е неточна, непълна и не мога да разбера защо се пускат такива съкратени рецепти. При направата на тази бисквита си има правила за приготвянето ѝ, които не са посочени, а те са изключително важни. Благодарение на кулинарния блог на Й. Петрова (не веднъж съм ги приготвяла), мога да кажа, че донякъде съм се справила. Единственото което смятам , че е правилно малко да се намали захарта от 200 г пудра захар нека да бъде около 120-130 г, защото тези прекрасни бисквити ги очаква още едно овалване в пудра захар преди печенето им и много им идва захарта. Това са си моите забележки, иначе това е една уникално вкусна фина, въздушна бадемова бисквитка.