Начин на приготвяне
Като за начало овкусяваме каймата с черен пипер, чубричка и да не забравим да я осолим с щипка сол. Сваряваме яйцата. Разделяме каймата на отделни топчета.
След това разделяме яйцата на две /може и цели, ако са по-малки/. Оформяме топчето кайма около яйцето под формата на таралеж, като оформим добре муцунката.
Поставяме фидето, което предварително сме го начупили на дребно, за бодлички на таралежчето. За очички слагаме две зрънца черен пипер.
И така докато оформим всички топчета. Поставяме ги в тавичка и ги печем във фурната, добре загрята фурна, около 200 градуса. Пекат се за около 15-20 мин.
След като ги изкараме от фурната можем да им разрежем муцунката и да поставим в нея каквото имаме в хладилника - парченце киселa краставичка, морков или нещо друго по желание. на гърба на таралежчето можем да поставим гъбка.
Когато всичко е готово и гостите са вече дошли, можем да го поокрасим като го поставим в чинийка със зелена салата, може и зеле, което да играе ролята на тревичка.
Също така там може и да се сложат някоя друга гъбка пред таралежчето, морковче, магданозче, доматче, /за цветенце/ всичко е до желание и до вашето въображение, и естествено сезонът. Сервираме го с моооого любов. Да ви е сладко.