Начин на приготвяне
Пълнежът се приготвя като ябълките се настъргват смесват се със захарта, олиото, канелата, бисквитите и орехите. Взема се една кора, поръсва се с разтопено масло, отгоре се покрива с втора кора и тя се поръсва с маслото.
Слагат се по три лъжици от сместа в единия край, кората се загъва и навива на руло.Слага се в намаслена тава, процедурата се повтаря с останалите кори. Щруделът се пече на 180 градуса за 25-30 минути.
Сиропът се приготвя като ябълковия сок се смесва със захарта и се оставя да кипне, добавя се лимоновият сок и се отстранява от котлона. Студеният щрудел се залива с охладения сироп.
Ако рецептата ти харесва, прочети и нашите съвети за страхотен щрудел или опитай и тази сочна баница с ябълки.