Тарт за диабетици с шоколадов крем

Ivelina RumenovaIvelina Rumenova
Новак
2
2
1
05/01/2017
"Ето и едно великолепно изкушение за всички, които хем обичат сладичко, хем не бива да ядат захар "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 267
  • Преглеждания за месеца244
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Тарт

Начин на приготвяне

Стъпка 1:

Натрошаваме бисквитите с блендер на ситни трохи и към тях прибавяме 70 грама от маслото което предварително сме разстопили. Получената смес разстиламе във форма с отделящо се дъно (моята е ф22) и я поставяме във фризера.

Стъпка 2:

В тенджера поставяме 300 мл от прясното мляко и останалото масло (80 г) и го затопляме. В другите 200 мл прясно мляко прибавяме 3 цели яйца, 2 жълтъка, стевията 12.5 г и брашното.

След като вече загрятото мляко започне да завира бавно доливаме със сместа и бъркаме интензивно до получаването на гъст и гладък крем. Сваляме го от котлона и го оставяме настрана.

Стъпка 3:

На водна баня разтапяме шоколада с една супена лъжица прясно мляко и го оставяме настрана. В отделна купа разбиваме 4 белтъка с една лъжичка сол на сняг до получаване на твърди връхчета.

При вече разтопения шоколад малко по малко добавяме от разбитите на сняг белтъци, като внимателно се бърка отдолу нагоре, за да не спадне сместа. След добавянето на цялата белтъчна смес при шоколада оставяме крема за 10 мин. на страна.

Стъпка 4:

Изваждаме бисквитената основа от фризера. Нарязват се бананите на еднакви по дебелина парченца и се нареждат върху бисквитената основа. Заливаме с крема от шоколад и белтъци и оставяме в хладилник за 10 минути. След това се залива и с крема от прясно мляко с яйца.

По желание се украсява бисквитената торта с ягодите или с украса по ваше желание, става добре и с кокосови стърготини. Прибираме в хладилник за около 4 часа .

Професионална масивна трошачка за ядки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионална масивна трошачка за ядки
12.99 лв.
Виж ››

Ако сте привържениците на ядките и ги слагате в почти всички сладки, че и в някои солени ястия, не ви виждаме без професионална трошачка за ядки. Улеснете работата си в кухнята максимално с трошачката за ядки, която ще се справи с всеки размер и с всяка ядка.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ivelina Rumenova
Ivelina Rumenova
06.01.2017 14:23
Благодаря :)
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
05.01.2017 12:13
Чудесна торта!
0
0