Начин на приготвяне
Лукът, нарязан на ситно, и евентуално малко зеле се поставят на дъното на всяко гювече.
След това се слагат по около 100 г картофи в гювече - предварително почти сварени с малко пресен лук, ако има - за двете порции - т.е. около 4-5 средни картофа се обелват и сваряват, почти до готовност в тенжера за около 20-25 мин, преди да се сложат.
Слага се сирене на дребно по около 50-60 гр. във всяко. Ако има печена чушка - по една в гювече и по един домат нарязан на дребно.
Подправки-на вкус -по време на обработката. След печенето на фурна за около 35 минути на 220-250 градуса на долно и горно, се слагат яйцата и след около 5 минути се рендосва кашкавалът.
Пече се още 5 минути. Може и магданозче за украса. Изважда се да отстои няколко минути и се поднася с бяло вино/розе или който каквото обича.
Коментари