Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Заек с лук и домати в гювече

Заек с лук и домати в гювече

К КК К
Готвач
1577381671
Заек с лук и домати в гювече
Снимка: К К
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
4
"Ей затова толкова много обичаме селските гозби - лесни за приготвяне, а резултатът е гарантирано вкусен всеки път"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 1 заек
  • зелен лук - 20 глави
  • домати - 5 бр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се реже на мръвки. Измива се и се слага в тавичка, след това се взема лукът и се реже като за готвене, а също и доматите се режат като за готвене в друга купа.

Взема се гювечето и се реди - месо, лук и домати. Так, а докато се напълни.

Посолява се със сол и черен пипер и се залива с вода. Пече се около 3 часа на 240 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: