Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Сочни свински гърди с туршия

Сочни свински гърди с туршия

Сочни свински гърди с туршия
Снимка: Гергана Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
105 мин.
Общо
135 мин.
Порции
4
"Колкото по-вкусни са свинските гърди, толкова по-малко значение имат калориите"

Необходими Продукти

  • свински гърди - 800 г
  • сок от туршия - 1 ч.ч.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • универсална подправка - 1 ч.л. зеленчукова
  • чушки - 6 бр. от туршия
  • зелени домати - 3 бр. от туршия
  • олио - 100 мл
  • вода - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте свинските гърди и ги подредете в тавичка. В купа сложете черния пипер, червения пипер и универсалната зеленчукова подправка.

Добавете към тях 1 ч.чаша сок от туршия. Разбъркайте добре и залейте с получената марината свинските гърди.

Оставете ги така да престоят около 2 часа, след което им долейте още 150 мл. вода и ги сложете в загрята фурна на 200 градуса за около 1 час.

През това време нарежете чушките и доматите от туршията на парченца. В дълбок тиган сгорещете олиото и прибавете нарязаните чушки и домати. Задушете за около 15 минути.

Извадете тавичката от фурната, разпределете задушената туршия върху свинските гърди и върнете обратно във фурната, като намалите температурата на 160 градуса.

Печете така още около 45 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
40
30
21
10
Дай твоята оценка: