Начин на приготвяне
Измийте свинските гърди и ги подредете в тавичка. В купа сложете черния пипер, червения пипер и универсалната зеленчукова подправка.
Добавете към тях 1 ч.чаша сок от туршия. Разбъркайте добре и залейте с получената марината свинските гърди.
Оставете ги така да престоят около 2 часа, след което им долейте още 150 мл. вода и ги сложете в загрята фурна на 200 градуса за около 1 час.
През това време нарежете чушките и доматите от туршията на парченца. В дълбок тиган сгорещете олиото и прибавете нарязаните чушки и домати. Задушете за около 15 минути.
Извадете тавичката от фурната, разпределете задушената туршия върху свинските гърди и върнете обратно във фурната, като намалите температурата на 160 градуса.
Печете така още около 45 минути.