Начин на приготвяне
Използваме почистени уши и крака на прасе. Слагаме вода в тенджерка на котлона с щипка кол и ги варим до готовност. Проверяваме дали са се сварили. Към края на варенето слагаме 1 бр. дафинов лист, тъй като е със силен аромат.
След като сварят ушите и краката ги слагаме в купа. Ушите ги нарязваме на малки парченца. Краката ги обезкостяваме и нарязваме също на малки парченца. Бульона го прецеждаме с голяма цедка. Нареждаме си няколко чисти купички за супа и слагаме от месото.
В прецедения бульон добавяме черен пипер на вкус. Ако е необходимо можем да посолим. Разбъркваме с черпак. Почистваме чесъна и го пресоваме. Добавяме чесъна към бульона и пак разбъркваме. Насипваме от бульона в купичките догоре.
Слагаме в хладилника на студено да се желират. Вадим при готовност и хапваме. Има много начини и рецепти за правене на пача, но това е типична пача, която се прави в Добруджанския край през зимата. Яде се замръзнала. Да ви е сладко!