Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Студени супи»Пача»Пача по Добруджански

Пача по Добруджански

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Пача по Добруджански
Снимка: Ж Жечева
5 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Пача по добруджански - вкусотия, която се яде направо от хладилника"

Необходими Продукти

  • свински крака - 2 бр.
  • свински уши - 2 бр.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • чесън - 6 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Използваме почистени уши и крака на прасе. Слагаме вода в тенджерка на котлона с щипка кол и ги варим до готовност. Проверяваме дали са се сварили. Към края на варенето слагаме 1 бр. дафинов лист, тъй като е със силен аромат.

След като сварят ушите и краката ги слагаме в купа. Ушите ги нарязваме на малки парченца. Краката ги обезкостяваме и нарязваме също на малки парченца. Бульона го прецеждаме с голяма цедка. Нареждаме си няколко чисти купички за супа и слагаме от месото.

В прецедения бульон добавяме черен пипер на вкус. Ако е необходимо можем да посолим. Разбъркваме с черпак. Почистваме чесъна и го пресоваме. Добавяме чесъна към бульона и пак разбъркваме. Насипваме от бульона в купичките догоре.

Слагаме в хладилника на студено да се желират. Вадим при готовност и хапваме. Има много начини и рецепти за правене на пача, но това е типична пача, която се прави в Добруджанския край през зимата. Яде се замръзнала. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: