Гювечета с кайма и яйце

Румяна милчеваРумяна милчева
Чирак
130
402
152
217
1
07/01/2017
"Супер икономично и супер вкусно - както може да се очаква от перфектното гювече "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 525
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме хляба във вода. Отцеждаме го и го натрошаваме на ситно.Картофа и го настъргваме на ситно ренде.

Смесваме всички продукти. Омесваме ги хубаво. Правим 4 топки от сместа.

Поставяме ги в 4 намаслени гювечета, така че каймата да допира плътно стените им. В средата на каймата правим дупка. Там слагаме бучка масло.

Печем 30 минути в силно загрята фурна. След това чукваме по 1 яйце и допичаме до готовност.

Традиционно българско гювече с капак
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционно българско гювече с капак
4.49 лв.
Виж ››

Търкулнало се гювечето и си намерило похлупака или защо във всеки дом трябва да има по едно такова глинено гювече с капак.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар